Uitzendarbeid: de uitzondering of de regel?

10/11/2020

Uitzendarbeid is op de arbeidsmarkt niet meer weg te denken. We moeten dan ook herkennen dat het een opstap naar vast werk ‘kan’ zijn. De laatste cijfers over de sector wijzen echter uit dat ‘kan’ relatief is, want het systeem is ontspoord. Het is geen arbeidsmarktinstrument, maar een businessmodel geworden: hoe meer interim, hoe beter, met alle gevolgen van dien.

Lees meer

Stemrecht voor uitzendkrachten

6/11/2020

Om de vier jaar zijn bedrijven - met minstens 50 werknemers in dienst - verplicht om sociale verkiezingen te organiseren. Bij sociale verkiezingen worden net als bij politieke verkiezingen vertegenwoordigers gekozen. Hij of zij vertegenwoordigt zijn collega’s en heeft een belangrijke stem bij beslissingen die worden genomen over de werkomstandigheden en de loon- en arbeidsvoorwaarden in het bedrijf.

Lees meer

Hebben uitzendkrachten ook recht op corona-ouderschapsverlof?

11/06/2020

Daar kunnen we kort en kracht op antwoorden: ja! De enige voorwaarde voor Corona-ouderschapsverlof is beschikken over 1 maand anciënniteit en een getekend arbeidscontract hebben. Dat is soepeler dan bij het gewone ouderschapsverlof.

Lees meer

Wat als je uitzendkantoor je interimcontract niet wil verlengen waardoor je geen tijdelijke werkloosheid wegens overmacht kan ontvangen?

21/04/2020

Corona treft iedereen in onze samenleving, ook de uitzendkrachten worden hard geraakt. Tot voor kort verlengden de uitzendkantoren op onze vraag de contracten van uitzendkrachten. Maar we merken dat zij sinds vorige week dat vaker niet dan wel willen doen.
 

Lees meer

Uitzendkracht in de coronacrisis: heb je recht op tijdelijke werkloosheid?

10/04/2020

COVID-19 of het coronavirus zet het bedrijfsleven op zijn kop. Veel werknemers vallen technisch werkloos wegens overmacht en krijgen een uitkering. Maar wat als je uitzendkracht bent en door corona niet meer kunt werken? Heb je dan ook recht op een uitkering? We zetten alles voor je op een rij.

(laatste update op 10/04)
 
Lees meer

Wat met betaalde feestdagen in tijden van Corona?

10/04/2020

Ook tijdens Corona zijn er natuurlijk feestdagen waarop uitzendkrachten, net als alle andere werknemers, betaald moeten worden. Maar hoe zit dat juist in deze bizarre tijden? We zetten het graag even op een rijtje.
 

Lees meer
Nieuws
Meer artikels
© ABVV Interim