Ken je rechten als uitzendkracht

21/08/2023

Jongeren komen vaak als uitzendkracht op de arbeidsmarkt terecht. Zowel tijdens als na de studies. Na verloop van tijd volgen de eerste vragen: wat als ik ziek word? Wat als er tijdelijk geen werk is? Wat als zich een ongeval voordoet? Ben je zelf nog niet vertrouwd met je rechten als uitzendkracht, dan heeft ABVV Interim voor jou een reeks handige infobrochures. Kijk even mee.

 

Wist je dat jaarlijks ruim 50% van de niet-studentuitzendkrachten jonger is dan 30 jaar? En dat per jaar ruim 40% van de jobstudenten al eens als uitzendkracht aan de slag gaat? Dit maakt van jongeren een niet te onderschatten groep werknemers op de uitzendmarkt.

Als uitzendkracht heb je in principe dezelfde rechten als je collega-werknemers in vast dienstverband. Maar wat betekent dat in de praktijk? Weet je als jongere wat te doen bij ziekte, werkloosheid, arbeidsongeval, enzovoort?

Maar om je rechten te doen gelden, moet je er uiteraard wel kennis van hebben. Een reeks handige infobrochures van ABVV Interim omtrent belangrijke thema’s helpt je alvast goed op weg. Deze thematische infobrochures zijn:

Veel leesplezier!


terug naar overzicht

Lees meer over: Weetjes

© ABVV Interim