Eindejaarspremie: duplicaten verstuurd

1/03/2024

De duplicaten voor de uitbetaling van de eindejaarspremie voor uitzendkrachten van vorig jaar (2023) werden op 1 maart door het Sociaal Fonds voor de Uitzendkrachten naar de rechthebbenden verstuurd. Dit duplicaat kon worden aangevraagd door uitzendkrachten die door omstandigheden hun originele betalingstitel van het Fonds hadden verloren of niet hadden ontvangen.
 

Had je eind vorig jaar je betalingsdocument van het Sociaal Fonds voor de Uitzendkrachten, het formulier waarmee je de uitbetaling van je eindejaarspremie kunt aanvragen, verloren? Dan moest je enkele maanden wachten op een duplicaat.

Eindelijk is het zover. De duplicata werden op 1 maart door het Sociaal Fonds aan de rechthebbenden verstuurd. Ben je lid van het ABVV en ontvang je zo'n duplicaat? Stuur dan het origineel document naar je vakbond op om naast je eindejaarspremie eveneens je syndicale premie van 112 euro te krijgen.

Indien je als uitzendkracht in december 2023 geen formulier had ontvangen hoewel je aan de voorwaarden voor een eindejaarspremie voldeed, kan je het Sociaal Fonds voor Uitzendkrachten aanschrijven om een duplicaat aan te vragen.

Om in december 2023 recht te hebben op een eindejaarspremie als uitzendkracht moet je:

  • 65 dagen of 494 uren als uitzendkracht kunnen bewijzen en tussen 1 juli 2022 en 30 juni 2023;
  • in afwijking van de regel van 65 dagen of 494 uren hebben de uitzendkrachten die tijdens de referteperiode in vaste dienst treden bij de gebruiker waarbij zij onmiddellijk daarvoor als uitzendkracht waren tewerkgesteld, recht op een eindejaarspremie als zij in deze referteperiode minstens 60 dagen of 456 uren tellen.

Max 5 dagen economische werkloosheid worden automatisch gelijkgesteld.

Voor meer informatie, neem contact op met je lokale ABVV-kantoor of je ABVV-afgevaardigde.


terug naar overzicht

Lees meer over: Premies

© ABVV Interim