ABVV niet te spreken over ONE DAY INTERIM

22/09/2014

“Dit is misprijzen voor werknemers”

Het ABVV heeft via de pers kennis genomen van de oprichting van het nieuwe uitzendbedrijf ‘One Day Interim’ dat donderdag zijn eerste kantoor wil openen in Brussel.

“Dit nieuws heeft ons met verstomming geslagen,” aldus Dominique Meyfroot, woordvoerder van ABVV-Interim. “Dat een bedrijf zich profileert als specialist in dagcontracten met de slogan ‘even alles geven’ is een aanfluiting voor de hele interimsector en getuigt van een onwaarschijnlijk misprijzen voor de rechten van de werknemer. Wij beraden ons welke juridische stappen wij kunnen ondernemen om dit initiatief stop te zetten.”

Dagcontracten staan gelijk met de grootst mogelijke onzekerheid. Je weet vandaag niet of je morgen nog  een loon hebt. Je kunt je privé-leven onmogelijk organiseren. Kinderopvang, verplaatsingen, afspraken, hoe krijg je het voor elkaar? Abonnementen voor  transport, leningen, hoe  betaal je het?

Het ABVV pleit al jaren voor meer zekerheid voor uitzendkrachten. Dat één uitzendkracht op drie nog steeds met dagcontracten werkt, is niet meer van deze tijd. De rechten van uitzendkrachten moeten worden gerespecteerd, en dat is pas mogelijk als er ook paal en perk wordt gesteld aan de dagcontracten.

Dagcontracten zijn de kwalijkste uitwas in uitzendarbeid. Ze zijn de absolute miskenning van elke menselijke waardigheid. Daarom zal het ABVV actie blijven voeren voor de volledige afschaffing van dagcontracten voor uitzendkrachten.

 

 


terug naar overzicht

Lees meer over: Arbeidscontract Weetjes

© ABVV Interim