Download onze publicaties

Wie met het fenomeen uitzendarbeid geconfronteerd wordt, vindt in onze publicaties interessant, correct en duidelijk leesvoer. De publicaties zijn uiteraard in eerste instantie bedoeld voor de uitzendkrachten zelf.

De infofiches informeren je kort en bondig over je rechten als uitzendkracht. Hoe lang mag een proefperiode duren, wordt er wel genoeg bedrijfsvoorheffing afgehouden…

Een antwoord op deze en alle andere vragen vind je in de Zakbrochure, die alle loon- en arbeidsvoorwaarden van de uitzendkrachten bundelt. Steek hem op zak en ken altijd je rechten!

De Sectorale Gids is er dan weer om de delegees te ondersteunen met correcte informatie en tips over hoe ze uitzendkrachten optimaal kunnen bijstaan op de werklvloer.

Welke publicaties wil je bekijken?

Infofiches

Word je ziek tijdens een uitzendopdracht, vraag je je af of je wordt betaald op wettelijke feestdagen … ? Deze infofiches informeren je in detail over je rechten! Heb je ze liever gedrukt op papier? Vraag ernaar in een ABVV-kantoor bij jou in de buurt! Je kunt ze ook allemaal bestellen op deze site.

Downloads

Infofiche Arbeidscontract

Alle uitzendwerk begint met een contract. Check hier wat je moet weten voordat je start!

.pdf | 1438kB

download

Infofiche Arbeidskledij

Je hebt recht op dezelfde aangepaste arbeidskledij als vaste werknemers. Lees er alles over in de fiche!

.pdf | 1758kB

download

Infofiche Arbeidsongeval

Hopelijk heb je het nooit nodig, maar als uitzendkracht weet je beter wat je te doen staat in geval van een arbeidsongeval.

.pdf | 1434kB

download

Infofiche Betaalde Feestdagen

Een betaalde feestdag wil je liever niet mislopen. Meestal heb je er recht op, alleen zijn de regels niet altijd zo eenvoudig.

.pdf | 1429kB

download

Infofiche Werkloosheid

Uitzendwerk en werkloosheid gaan spijtig genoeg vaak hand in hand. Zorg dat je steeds goed in orde bent met je dopkaart.

.pdf | 1430kB

download

Infofiche Loon

Vergoedingen, voordelen, premies, bedrijfsvoorheffingen … Als uitzendkracht heb je recht op dezelfde verloningen als vaste werknemers.

.pdf | 1432kB

download

Infofiche Ziekte

In de lappenmand? Wat moet je doen om een gewaarborgd loon of een ziekte-uitkering te krijgen? Hiernaast vind je het aanvraagformulier voor het Sociaal Fonds van de Uitzendkrachten.

.pdf | 1432kB

download

Infofiche Eindejaarspremie

Als uitzendkracht heb je recht op een eindejaarspremie. Lees er alles over in de infofiche en bereken hier jouw premie via de handige eindejaarspremie-app van het ABVV!

.pdf | 1586kB

download

Ziekteformulier

Langdurig ziek? Klik hier voor het aanvraagformulier voor tussenkomst van het Sociaal Fonds van de Uitzendkrachten.

.pdf | 58kB

download

Infofiche e-contracten

Je arbeidscontract moet reeds getekend zijn vooraleer je aan de slag gaat. Daarnaast is het sinds 2016 ook mogelijk om je contract elektronisch te tekenen. We zetten alles op een rijtje in de infofiche!

.pdf | 83kB

download
© ABVV Interim