Download onze publicaties

Wie met het fenomeen uitzendarbeid geconfronteerd wordt, vindt in onze publicaties interessant, correct en duidelijk leesvoer. De publicaties zijn uiteraard in eerste instantie bedoeld voor de uitzendkrachten zelf.

De infofiches informeren je kort en bondig over je rechten als uitzendkracht. Hoe lang mag een proefperiode duren, wordt er wel genoeg bedrijfsvoorheffing afgehouden…

Een antwoord op deze en alle andere vragen vind je in de Zakbrochure, die alle loon- en arbeidsvoorwaarden van de uitzendkrachten bundelt. Steek hem op zak en ken altijd je rechten!

De Sectorale Gids is er dan weer om de delegees te ondersteunen met correcte informatie en tips over hoe ze uitzendkrachten optimaal kunnen bijstaan op de werklvloer.

Welke publicaties wil je bekijken?

Campagne 2023


Een interimcontract, een springplank naar vast werk? Het blijft een populaire gedachte. Maar hoe komt het dan dat zo veel uitzendkrachten vele jaren, zonder uitzicht op verbetering, gevangen zitten in het web van uitzendarbeid? 6, 7, ... 10 jaar of meer aan een stuk bij dezelfde gebruiker aan de slag blijven op basis van interimcontracten. Het is niet langer een uitzondering. Uitzendarbeid is voor deze werknemers geëvolueerd van een tijdelijk naar een permanent fenomeen. ABVV Interim verzamelde honderden getuigenissen van uitzendkrachten die verschillende opeenvolgende jaren op de interimcarrousel zijn blijven draaien. Heb jij zelf ook zoiets ervaren? Laat het ons weten!

Downloads

Stop de carrousel van interimcontracten

.pdf | 1974kB

download

Stop de carrousel van interimcontracten

.pdf | 1974kB

download
© ABVV Interim