Download onze publicaties

Wie met het fenomeen uitzendarbeid geconfronteerd wordt, vindt in onze publicaties interessant, correct en duidelijk leesvoer. De publicaties zijn uiteraard in eerste instantie bedoeld voor de uitzendkrachten zelf.

De infofiches informeren je kort en bondig over je rechten als uitzendkracht. Hoe lang mag een proefperiode duren, wordt er wel genoeg bedrijfsvoorheffing afgehouden…

Een antwoord op deze en alle andere vragen vind je in de Zakbrochure, die alle loon- en arbeidsvoorwaarden van de uitzendkrachten bundelt. Steek hem op zak en ken altijd je rechten!

De Sectorale Gids is er dan weer om de delegees te ondersteunen met correcte informatie en tips over hoe ze uitzendkrachten optimaal kunnen bijstaan op de werklvloer.

Welke publicaties wil je bekijken?

Persberichten

Hier kun je al onze persberichten downloaden en nalezen.

Downloads

Persbericht 48-urenregel

Vanaf 1 oktober 2016 moet het contract is het niet meer mogelijk het contract van de uitzendkracht getekend worden vooraleer het werk start.

.pdf | 356kB

download

Persbericht Accent Jobs

Het ABVV gaat door op de boycot van Accent Jobs en roept zijn delegees op om de samenwerking met het uitzendkantoor in vraag te stellen.

.pdf | 357kB

download

Persbericht Sociale verkiezingen

ABVV Interim veroordeelt de actie van Accent Jobs en hamert erop dat de sociale verkiezingen één van hoekstenen zijn van het Belgische sociaal overlegmodel.

.pdf | 356kB

download
© ABVV Interim