Dagelijks 100.000 mensen aan de slag in de uitzendsector

20/01/2016

Nooit waren meer uitzendkrachten aan de slag dan in 2015. Dat blijkt uit cijfers van Federgon, de federatie van HR-dienstverleners. In 2015 waren elke dag een kleine 100.000 uitzendkrachten voltijds aan de slag. Dit is een record. Het vorige record dateert van 2007, toen dagelijks 96.000 voltijdse uitzendkrachten aan de slag waren.

Vooral in de industriële sectoren was er veel vraag naar uitzendkrachten, onder meer dankzij de lage grondstoffenprijzen, waarvan de exporterende bedrijven konden profiteren. Opvallend is ook dat meer dan 10 procent van de uitzendkrachten een 50-plusser is. Tien jaar geleden bedroeg dat aandeel 5 procent.


Helaas moeten we erbij vermelden dat ook het aantal dagcontracten blijft toenemen.

In 2014 waren 60% van alle uitzendcontracten dagcontracten. Op 10 jaar tijd is dit aantal zelfs verdubbeld! Voor ABVV interim kan daar geen sprake van zijn. Op het eerste gezicht is het idee aantrekkelijk, maar permanent werken in blijvende tijdelijkheid en onzekerheid is dat helemaal niet. Dagcontracten, weg ermee!

Werk jij met dagcontracten of heb je vragen over jouw uitzendcontract? Ga dan langs bij het ABVV-kantoor bij jou in de buurt!
 

Bron: deredactie.be en RSZ


terug naar overzicht

Lees meer over: Arbeidscontract Weetjes

© ABVV Interim