5 tips om een goede eerste indruk te maken

25/11/2015

Ook al werk je als uitzendkracht maar voor een bepaalde periode in een bedrijf, een goede eerste indruk nalaten is ook dan belangrijk! Wie weet vragen ze je wel om langer te blijven als ze tevreden zijn over jou. Deze 5 tips kunnen je helpen om een goede indruk te maken:

1. Kom op tijd

Niemand houdt van te laat komen of excuses. Vertrek voor de zekerheid een half uur vroeger dan nodig. Zo hoef je je niet op te jagen.

2. Stel jezelf voor en maak oogcontact

Zeg wie je bent en wat je taak is. Geef als je kan ook een neutraal compliment of zeg iets leuk. Dat breekt het ijs en kan tot een korte babbel leiden. Durf ook je gesprekspartner in de ogen te kijken. Dat straalt zekerheid en zelfvertrouwen uit.

3. Ban je gsm

Zet het geluid van je gsm op stil. Heb je een smartphone? Bezoek dan geen sites of apps die niets met je werk te maken hebben. Af en toe een persoonlijk zijsprongetje tijdens de werkuren is geen zonde, maar wel op je eerste werkdag. Focus je eerste dag volledig op je nieuwe taken.

4. Noteer belangrijke info

Op je eerste dag kom je te weten voor welke taken je verantwoordelijk bent. Laat je niet overdonderden en dwaal niet af. Slorp zoveel mogelijk informatie op, en noteer nuttige of belangrijke zaken in een werkschrift. Zo geef je een gemotiveerde indruk en voorkom je ‘domme’ vragen achteraf.

5. Lunch niet alleen

Nodigt iemand je uit om samen te lunchen? Doen! Het is een uitgelezen kans om mensen beter te leren kennen. Word je niet uitgenodigd? Neem dan zelf initiatief en vraag waar de meesten ’s middags gaan eten. Ga erheen en installeer je op een rustig plekje. Wie weet vraagt iemand of hij erbij mag komen zitten en geraak je aan de praat.

Bron: VDAB MagEzine november 2015


terug naar overzicht

Lees meer over: Weetjes

© ABVV Interim