Werkloos… what’s next?

5/10/2015

Ook wat werkloosheid betreft, wordt de uitzendkracht beschouwd zoals elke andere werknemer. Als je als uitzendkracht werkloos wordt, ontvang je het werkloosheidsformulier C4 van je uitzendkantoor.

Let op: In de praktijk aanvaardt de RVA dat er gedurende een doorlopende tewerkstelling geen C4’s moeten worden opgesteld, zelfs al gaat het om opeenvolgende overeenkomsten bij verschillende gebruikers. Maar vanaf het moment dat er een onderbreking optreedt in deze tewerkstelling, moet er wel een C4 worden opgesteld.

Heb ik recht op werkloosheidsvergoeding?

Ja, na uitzendwerk heb je recht op tijdelijke (bv. economische werkloosheid) of voltijdse werkloosheidsvergoedingen.

Wat doe ik concreet als ik werkloos word?

1. Met je C4 ga je naar de ABVV-werkloosheidsdienst van je woonplaats. Daar zal men je bijstaan met raad en daad en zorgen voor de betaling van je werkloosheidsvergoeding.

2. Om opnieuw een werkloosheidsvergoeding te ontvangen na 4 opeenvolgende weken gewerkt te hebben, moet je je binnen de 8 dagen na je laatste beroepsperiode terug inschrijven als werkzoekende bij de VDAB (ACTIRIS in Brussel of FOREM in Wallonië). Ben je reeds ingeschreven als werkzoekende en heb je niet langer dan 4 opeenvolgende weken aaneensluitend gewerkt, dan hoef je dit niet te doen.


terug naar overzicht

Lees meer over: Werkloosheid Weetjes

© ABVV Interim