Vakantiegeld wordt pas uitbetaald na doorgeven van bankrekening

9/05/2022

Als uitzendkracht heb je recht op jaarlijkse vakantie dus ook op vakantiegeld. Het vakantiegeld wordt berekend op basis van al uw prestaties en lonen, rekening houdend met alle werkgevers, van het jaar dat voorafgaat aan het vakantiejaar.

Het aantal vakantiedagen wordt berekend op het aantal gewerkte dagen tijdens het jaar voordien. Er gelden verschillende regels voor de uitbetaling van arbeiders en bedienden:

Arbeiders

Arbeiders, zowel vaste als interims, krijgen hun vakantiegeld uitbetaald  door de ‘Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie’ tussen 2 mei en 30 juni van het vakantiejaar, het huidige jaar.

De Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV) betaalt het vakantiegeld van arbeiders uitsluitend via overschrijving op de bankrekening. Het vakantiegeld wordt pas uitbetaald nadat je je rekeningnummer aan de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie hebt doorgegeven.

Je dient dus zelf je bankrekening door te geven om het vakantiegeld te ontvangen. Via deze link http://www.rjv.fgov.be/nl/vakantiegeld tussen 2 mei en 30 juni.

Bedienden

Bedienden krijgen bij het einde van ieder contract hun vakantiegeld van het uitzendkantoor, rechtstreeks bovenop hun loon uitbetaald.


terug naar overzicht
© ABVV Interim