Meer eindejaarspremie dankzij het sectoraal overleg

15/04/2016

ABVV Interim heeft goed nieuws! Wij hebben hard voor jou onderhandeld op het sectoraal overleg voor de uitzendsector. En mét resultaat! Zoals je al wist, heb ook jij recht op een eindejaarspremie vanaf een bepaald aantal gewerkte dagen of uren. Dat aantal uren werd verminderd van 520 uren naar 494 uren. Bovendien werd de eindejaarspremie verhoogd van 8,27% naar 8,33% van je brutoloon! Opnieuw een mooie stap in de strijd van ABVV Interim voor betere rechten voor uitzendkrachten!

Wanneer krijg je een eindejaarspremie?

Een eindejaarspremie krijg je in december op voorwaarde dat je minstens 65 dagen of 494 uren (of 78 dagen in de zesdagenweek) gewerkt hebt in de periode tussen 1 juli van het voorbije jaar en 30 juni van het lopende jaar. We noemen dit de referteperiode.

Hoeveel bedraagt de eindejaarspremie?

De bruto-eindejaarspremie werd verhoogd van 8,27% naar 8,33% van je brutoloon. Heb je minstens 65 dagen of 494 uur gewerkt in de referteperiode als uitzendkracht, dan krijg je in december automatisch een formulier van het Sociaal Fonds voor de Uitzendkrachten. Ga hiermee naar je ABVV-kantoor.

Wat is een syndicale premie?

Als je aangesloten bent bij het ABVV, ontvang je bovenop je eindejaarspremie een extra syndicale premie. Deze verhoogden we van € 100 naar € 104.


terug naar overzicht

Lees meer over: Arbeidscontract Loon Premies

© ABVV Interim